Despre Mituri Electorale

Cateva mituri demolate duminica asta:

Schimbarea se va intampla daca iese toata lumea la vot. Absenteismul, inseamna cautionarea paturii sarace si votante. Ei bine, minoritatea votanta era, culmea, reprezentativa. Cea mai buna participare la urne din ultimele scrutine n-a adus nici o schimbare, ci chiar au adaugat liderului din sondaje. Schimbarea se intampla daca ne schimbam creierii.

Oamenii stiu ce voteaza. Exemplul Liviu Negoita vs Robert Negoita va devini un clasic in manualele de manipulare politica. Oamenii trebuie manipulati, pentru ca in stadiul asta nu se descurca cu capul lor.

Social media poate influenta decisiv un popor. Mitul asta pleaca putin de la revolutiile arabe chipurile intamplate pe Facebook si Twitter dar se demoleaza pe malurile Dambovitei, unde aparenta de sustinere a lui Nicusor Dan nu s-a confirmat si pe tabela de scor. O fi fost o crestere fata de situatia initiala a candidatului dar iata ca media sociala si influentatorii de opinie nu au confirmat. Poate este doar un inceput de coalizare sociala pe aceste medii, mai vedem si in toamna.

Concluzii:

– Suntem o democratie veritabila. Din pacate democratia prostimii. Suntem codusi de majoritatea usor influentabila, usor cumparabila, conectata la televizor si la scara blocului. Efortul de campanie devine cel de a manipula electoratul. Si pe an ce trece devine din ce in ce mai usor. Progresul ajunge greu in fostele cartiere muncitoresti, pe la sate, prin paturile fara educatie. Si asta cu educatia, cam inchide cercul vicios in care suntem.

– Grav cu votul asta negativ din multe punctele de vedere.

– Cresterea partidului lui Dan Diaconescu, in aceeasi nota.

– Urmeaza momentul adevarului cu coalizarea altei formatiuni politice ca si contrapondere fata de PSD. PNL e mancat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.