CFR-ul Bate BMW-ul

Sau cel putin pe relatia Bucuresti – Valea Prahovei.

Azi a trebuit sa ajung pana la Sinaia si, dintr-o epifanie, m-am decis sa iau trenul. S-a dovedit a fi cea mai buna decizie de calatorie din ultimii ani.

Pe scurt, o ora jumatate din Gara de Nord pana la Sinaia, record care nu mi-a iesit niciodata cu masina, cea mai linistita calatorie ever si probabil cel mai mic stres pe relatia asta. Am ajuns mai odihnit decat am plecat, ceea ce nu pot sa spun despre nici o calatorie cu masina, mult mai in siguranta si mai confortabil. Unde mi-a fost mintea anii astia ?

La bani iesi cam la fel in cazul unei singure persoane in masina dar daca sunt mai multe, este mai ieftina masina. Oricum, siguranta si serenitatea nu le poti cumpara. Pe vremea cand mergeam eu cu trenul (acum cam 15 ani), calatoria era un tacanit continuu dar acum, de cand s-au reabilitat niste magistrale nu se aude nimic, plutesti pur si simplu. Basca exista si prize in compartimente pentru laptop, (no wi-fi though), bei o bere, manaci o aluna cu ochii pe geam.

In concluzie, daca ar mai fi in statiuni si niste autobuze care sa te ia de la gara si sa te duca la partie si, evident, mai multa minte si educatie in capul tuturor, trenul ar trebui sa fie solutia desteapta pe Valea Prahovei. Si probabil si pentru Constanta, litoral.

GG CFR ! Incet, incet, Romania inainte.

5 thoughts on “CFR-ul Bate BMW-ul

  1. Pai cum, si nu mai parcam Q7-ele in buza partiei? Aaa, pai nu merge…
    Lasand gluma la o parte, uneori e bine sa te gandesti si la varianta asta, dar multi refuza 🙂

  2. Prin asta am trecut şi eu acum vreo lună, după ce nu mai circulasem cu trenul de vreo 18 ani. Predeal Bucureşti. Nu-mi venea să cred cât de bine m-am simţit. Nu tu stres cu condusul, aglomeraţia. Era şi foarte cald. Plus că toaletele arată cam la fel de fain ca cele din avion, cu sistem dintr-acela, care functionează cu vacuum. Aproape că mi se părea incredibil la cat de hulit e CFR-ul prin media, pe net. Ar avea nevoie de o promovare mai bună!

  3. Ai facut bine ca ai luat trenul acum, si nu acum un an, cand inca se lucra la sina.

    Da, incet-incet Romania merge inainte. Ne-am nascut noi prea devreme, si traim prea repede, bag seama 🙂

  4. Azi am venit și eu cu trenul pe ruta București – Sighișoara. Era un IR (interregional, probabil vechiul rapid) și avea absolut tot ce aveai nevoie. Prize, măsuțe pentru laptop & stuff, perdele și scaune curate, vagoane supravegheate video, wc-uri curate și îngrijite. Am observat o evoluție parcă și de anul trecut. 🙂

  5. Pingback: Mașina ideală de blogger | razvanbb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.