All Inclusive La Varna

Cam ce sanse are turismul romanesc de litoral in comparatie cu experienta asta ?

– Bucuresti – Varna – 300 km, adica o tura pana la Tulcea.

– La sosire suntem intampinati cu sampanie.

– O receptionera ne ia de mana si ne face turul complexului, ne explica tot ce trebuie sa stim, ne atrage atentia asupra principalelor greseli ale turistilor, ne spune cum e cu statiunea etc

– Complexul are: vreo 4 piscine, 4 baruri, teren de sport, spa, gradinita, 4 restaurante, terase etc. Tot complexul este un parc.

– Toti angajatii in relatie directa cu turistii trebuie sa stie si vorbesc cel putin 4 limbi straine sau cuvinte uzuale, de specialitate din acele limbi (germana, franceza, engleza, romana).

– Toti angajatii au costumul permanent pe ei.

– Toti chelnerii, picolii si ajutoarele sunt zambitori, umili, saritori. Robotei. Fara smecherii, fara ceasuri de aur la mana sau lanturi de nu stiu de care, fara garderoba proprie. Nici unul nu implica spaga sau da senzatia ca face un extraefort facandu-si job-ul. Nici unul nu pare sa ia la misto romanii asa cum luam noi la misto bulgarii.

– Complexul are intre 50 si 100 de angajati, care se misca in fiecare zi sincron, de la gradinari la seful complexului.

– Bulgarii sunt 10% dintre turistii de la hotel. Restul sunt francezi, nemti, romani, scandinavi. Majoritatea, peste 60 de ani. In fiecare saptamana intre 5 si 10 autocare debarca turisti noi.

– Mancare buna si destul de variata, bautura la calitate medie, program de distractie in fiecare seara. Zilnic 6 animatoare trag de tine sa faci un sport, un aerobic, un joc.

– Bratara aia iti da sezlong si umbrele gratuite, prosoape si bauturi si in la piscina si pe plaja.

– Hotelul are niste diplome si recunoasteri ale unor tour operatori foarte cunoscuti de ani buni.Toata distractia, doi adulti, doi copii, 6 nopti, cu tot cu transport, pasapoarte, tot, tot, off season, 1000 EUR.

Senzatia generala este de mecanism foarte bine uns care functioneaza asa de zeci de ani. Cu succes.

Singura teapa pe care ne-am luat-o a fost ca ne-au pus sa platim suplimentar parcarea, care a fost pentru 6 zile cam 50 de EUR. Alta problema, la nivelul de 4 stele, este lipsa WiFi-ului gratuit in camera.

5 thoughts on “All Inclusive La Varna

  1. Pingback: Ce sanse mai are turismul romanesc? | M A N A F U *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.