Sunetul la RHCP

Am citit pe mai multe bloguri ca sunetul de la RHPC ar fi fost slab din cauza organizatorilor, sunetistilor, formatiei etc.

Din pacate primul concert pe Arena Nationala ar putea fi si ultimul pentru ca sunetul este prost acolo oricine l-ar pune si oricat ar costa. De vina este configuratia stadionului care este o palnie de rezonanta imensa + jumatate de acoperis care nu lasa nimic sa iasa afara. Nu prea sunt solutii sa se auda bine.

Am avut bilete foarte sus si dreapta si se auzea foarte prost. Nu se intelegea ce canta baiatul ala. La jumatatea concertului m-am mutat jos, unde se auzea mult mai bine dar tot in niste limitari date de o rezonanta mult peste limite. Practic cred ca cel mai bine au auzit cei de pe mijloc si mai ales cei de pe gazon.

Cel mai bun sunet pe care l-am auzit pana acum in Bucuresti a fost la Depeche Mode si George Michael, pe fostul stadion, care avea o panta mult mai mica si era descoperit.

Din pacate sunetul ala nu o sa se mai poata repeta decat in adunari pe camp, gen Bestfest, sonorizate bine.

La concert mi-a placut in mod deosebit cat de buni instrumentisti sunt baietii, mai ales tobosarul, care a tinut in spate toata distractia pe instrumente.

5 thoughts on “Sunetul la RHCP

 1. Pingback: Adio concerte pe Arena Nationala? | M A N A F U *

 2. Salut,

  Si eu am citit in multe locuri despre sonorizarea proasta din acea seara, ceea ce sincer m-a uimit pentru ca eu nu m-am lovit de hiba asta deloc pe parcursul concertului. E adevarat ca am stat fix in fata, undeva in centrul scenei si mai toti care s-au plans au avut locuri foarte in spate. Nu contest faptul ca nu s-a auzit prost acolo; scriu mai mult sa confirm ce ai spus tu mai sus despre calitatea sunetului din partea centrala a gazonului.
  Cat despre Chad…numai de bine! Bate-n tobe cum putini o fac, iar Flea e fenomenal! All in all, pentru mine a fost un concert deosebit de care o sa-mi amintesc cu mare placere.

 3. Salutare!
  S-a auzit incredibil de prost si de pe gazon, cel putin de la jumatatea stadionului in spate, spre casele de jetoane, deci nu doar in tribune. Nu cred ca a fost vina sonorizarii ci a spatiului, care nu a fost gandit pentru asa ceva, ci dimpotriva, a fost gandit sa amplifice vocile suporterilor.
  Tinand cont ca din multe melodii nu am inteles nimic si am auzit doar chitara bass si tobe si ceva voce (la Scar Tissue am murit ca nu am auzit solo-ul la chitara), iau in calcul varianta sa nu mai merg la nici un concert pe National Arena, pentru ca mai tare ma enervez.
  A fost de altfel si primul concert de la care am plecat cu dureri de cap si urechi…

  Toate cele bune

 4. si eu am fost la concert…si am stat cam la jumatatea gazonului la golden circle..cand a inceput concertul am crezut ca e remixata vocea solistului deoarece nu am inteles absolut nimic..desi am stat relativ aproape de scena.insa pe parcursul concertului,cu parere de rau ,am realizat ca se aude prost atat solistul cat si chitaristul care ne mai striga din cand in cand cate o incurajare si nu se prea reactiona pt ca romanasii nostri nu intelegeau engleza filtrata prin microfon… …instrumentalul insa s-a auzit destul de bine comparat cu vocal…cu cateva sapt inainte am fost si la placebo unde cu parere de rau trebuie sa zic ca s-a auzit mult mai bine..
  am auzit plangeri din toate partile stadionului,tribuna gazon si peluza…pacat ….:(

 5. Hey!
  2013 concert Depeche Mode alt dezastru din punct de vedere al acusticii. Arena este un con captusit cu scaune parabolice din plastic care refleta sunet in toate directiile. Acoperisul contribuie si el nepermitand presiunii acustice sa fie eliberata.
  Rezultatul a fost un sunet oribil, dar se pare ca majoritatea nu prea intelege, considera ca daca se aude foarte puternic e bine… dar calitatea a fost de nota 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.