Cum Functioneaza America

Facandu-te mandru ca esti american. In fiecare zi. La fiecare colt de strada. Cu fiecare ocazie. Nu este tara pe pamant unde sa vezi mai multe steaguri pe strada.

America nu are de sarbatorit o istorie, in care multe din tarile europene au ramas incremenite. America este recenta, este acum, este un flow, este o promisiune. O promisiune ca se poate, ca depinde de tine si ca merita. America este un show.

Bineinteles ca este 90% efort de comunicare, PR, stunts, aranjeala. Dar nu asta este important. Important este ca functioneaza. Ca americanii sunt cei mai mandri cetateni de pe planeta si ca America poate sa le ceara multe in schimb.

Cel mai popular sport din lume este NASCAR Race. Stiti ce capacitate are un stadion de NASCAR ? Pe Indianapolis Speedway incap peste 250.000 de oameni. Adica de vreo doua ori cat toate stadioanele noastre.

Si inainte de inceputul cursei, deasupra stadionului trece un B52 (cel mai mare bombardier american) cu motoarele la maxim (8 motoare mai exact). Cam cum te simti cand 250.000 de oameni sar in picioare si aplauda asta ? Dupa care canta toti in cor imnul national ?

Lipsa mandriei ca suntem romani, fata de noi si fata de tara, este unul dintre lucrurile care ne face prosti. Necompetitivi. Americanii se simt in fiecare weekend cum se simt romanii cand echipa nationala de gimnastica ia o medalie.

Esential, cred ca asta ne lipseste cel mai mult acum.

Si la final, o poza din Cernauti.

 

3 thoughts on “Cum Functioneaza America

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.