Trairi, revelatii, reconsiderari de izolare.

Acasa timpul trece mai repede. Tot ce iti propui sa faci zilnic, nu-ti intra intr-o zi.

Acasa obosesc mult mai putin. Inteleg perfect de ce pensionarii nu pot sa doarma. Orasul, frecusul, tinuta, interactiunea cu oamenii, obosesc foarte mult.

Sportul facut in casa este o oroare. Reconsider rolul salilor.

Casa poate sa functioneze si fara jumatate din lucrurile care sunt in ea. Casele sunt de fapt depozite mobilate.

Espressorul este cel mai important aparat din casa.

Bautul de unul singur e cel mai rau lucru de pe pamant.

Social Media a devenit numitorul comun al vietii. Backgroundul care nu se schimba in timp ce se intampla viata si tu treci prin tot felul de transformari. Social Media este reteta si legatura cu ceilalti, care face foarte multe lucruri paletabile.

Interactiunea pe bune, invatatul, muncitul, discutiile folosind online-ul sunt o mizerie. In acelasi timp si jumatate din intalnirile offline.

Ne este foarte greu sa stam. Sa zabovim. Sa ne oprim. Suntem permanent tensionati, manati, excitati, haituiti de ceva. Ni se pare ca pierdem permanent oportunitati daca ne oprim.

M-am reindragostit de grafice. Un grafic bun e o poezie.

Viata noastra, asa cum o stim, economia, lucruri care par trainice si greu de sabotat sunt de fapt extrem de vulnerabile. Siguranta e o iluzie. Suntem de fapt cu totii niste zilieri. Un restaurant inchis doua saptamani, da faliment. O companie care isi pierde jumatate de clienti nu rezista mai mult de doua luni. Un salariu in minus si avem probleme mari.

Frica este un egalizator. Si extrem de isidioasa. Oameni de cel mai inalt nivel, stapani pe domeniul lor, sau simplii vietuitori, resimt frica la fel. Omenii diferiti, cuprinsi de panica, se comporta la fel. Cel mai greu de privit e un stand up comediant caruia ii este frica.

Nici statul, nici ONG-urile nu sunt pregatite pentru o stare de necesitate. Diferenta este ca ONG-urile sunt mai flexibile si se misca mai repede. Nu avem infrastructura de necesitate. Mi s-a parut ca de data asta actiunile individuale au fost mai puternice decat cele ale ONG-urilor.

Noi, romanii nu stim sa comunicam. Nu avem exercitiul transmiterii vestilor, mesajelor. Nu ne ridicam la inaltimea momentelor. N-avem stofa.

Cei care se implica, fie ca e vorba de un caz social, sau de o pandemie, sunt tot cam aceiasi. Exista un numar finit de oameni, in lipsa unei organizari centrale, care raspund apelurilor de ajutor sau care se mobilizeaza.

La baza, cu totii am fost bucatari si futurologi, candva.

O pisica, un caine, ajuta.

Parul creste repede.

Suntem foarte alintati.

O pandemie are si ea rolul ei. N-am stiut sa ne bucuram de asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.