Romanii Si Viscolul

In urma stirilor de cate jumatate de ora cu tonele de romani ramasi pe drumuri si fidel rolului de educatie pe care mi-l asum, iata content suplimentar despre cum se merge iarna pe drumuri:

– pe drumuri iarna este ca si cu navigatia: vremea este cea care iti dicteaza comportamentul. Daca se anunta cod galben, e nasol, nu e bine, se sta acasa. Cod galben iarna e PERICOL DE MOARTE (poate ar trebui sa ii spuna asa, sa inteleaga toti privitorii de tv).

– nu conteaza cat de mica e deplasarea. Poti sa mori in primi 2 km, cum sunt colegii de pe centura acum.

– daca esti foarte smecher si te risti, macar creste-ti sansele de supravietuire: masina potrivita, cauciucuri de iarna, lanturi, rezervor plin, lopata, mancare, paturi, sufa, telefoane incarcate, lanterne, FARA COPII etc

– nu depasi coloana, nu folosi banda de urgenta la smecherie, urmati orbeste indicatiile celor responsabili (agenti trafic, deszapezire etc)

– daca ai patit-o nu face tampenii. Uita-te la Discovery la niste emisiuni de supravietuire si: semnalizeaza cumva unde esti (avarii, stegulete etc), ramai in masina, mentine-ti caldura corporala intr-un plan pe termen lung, nu consuma alcool, contacteaza autoritatile prin telefon, rationalizeaza resursele.

– pe viscol, autoritatile nu pot decat sa constate o stare de fapt. Nu pot sa o inlature. Unii jurnalisti sunt la fel ca voi. Nu inteleg. Folositi-va propriul cap. Nu se poate intretine un drum in situatie de ninsoare si vant de peste 50 km/h. Nu va bazati ca va scoate nu stiu cine. Sunt mai multe sanse sa va descurcati singuri.

– este normal sa se inchida drumuri. Asta se poate intampla. Nimeni nu are nimic cu voi. Vor doar sa va creasca sansele de supravietuire.

Si acum informatia in masura sa rezolve psihologic romanul: nu e vina noastra, peste tot in lume unde ninge sunt aceleasi probleme doar ca oamenii au mai multa experienta si nu pleaca aiurea la drum.

 

One thought on “Romanii Si Viscolul

  1. Acum eu nu vreau sa fiu carcotas, dar cand vine nasulia pe mare, nu ne ascundem in casa! Dar in genere ai dreptate: dc te pregatesti corespunzator, eviti dc nu este neaparat necesar si gandesti inainte de a face pe eroul ai sanse sa supravietuiesti si unei “perfect storm”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.