19 Milioane, Matematica De Dupa

Evenimentul anului 2012 s-a intamplat in ianuarie. Brusc am aflat ca am ramas numai 19 milioane si tot pe ce ne bazam, nu mai este valabil. Romania nu mai este Romania. Presupun ca sunt zeci de clasamente in care ne-am despartit definitiv de Bulgaria, colegii nostri de drum, sute de politici de stat ce trebuie regandite, toti indicatorii economici per capita sunt desueti si evident, mai trebuie gasiti cateva sute de mii de romani disparuti.

Iata o lista scurta de efecte:

– fiecare individ e teoretic mai bogat. De la 5.900 EUR/capita la 6.700 EUR/capita. Evident fiecare este si mai indatorat, raportat la datoria publica.

– scade aportul EU prin fondurile respective, scade teoretic influenta la EU (numarul de parlamentari, comisari, Consiliu etc)

– creste natalitatea, rata somajului, scade numarul de someri, creste rata de ocupare.

– se modifica teoretic tot ce inseamna monitorizare de presa, penetrare medii (internetul sare de 50%), grupe de target, planuri de marketing, raportare externa.

– se modifica toti indicatorii legati de infrastructura si servicii per capita.

– electoral, se modifica drastic procentele de participanti la vot, ar trebui sa scada numarul de parlamentari de la 469 la 417, scade numarul cetatenilor cu drept de vot (aici e o mega ciudatenie pentru ca evidenta populatiei ar fi trebuit sa stie asta de mult mai mult timp, deci se sustine teoria ca foarte multi morti sau plecati din tara aveau drept de vot).

O singura intrebare: daca avem aceeasi populatie ca in 1966 si proportia populatiei rurale nu a scazut dramatic, de ce nu sunt mai libere orasele ?

 

10 thoughts on “19 Milioane, Matematica De Dupa

  1. Pentru ca numim mediu rural toate zonele rezidentiale. Bucurestiul are 1.7 milioane de locuitori? Nu, are probabil 2.5. Diferenta se vede in fiecare zi prin cozile formate la intrarile in oras. Sa calculam cat inseamna Pipera, Green City si gramada de alte zone rezidentiale. Toti oamenii astia muncesc, invata sau pierd vremea prin Bucuresti. De vazut cum a evoluat populatia din judetul Ilfov in ultimii ani. Si e valabil si pentru alte orase mari, care au zone rezidentiale.

  2. Spune-mi te rog cum scade numărul de șomeri ? Asta este o cifra raportate de OFM fără legătura cu numărul locuitorilor. Rata somajului creste, dar numărul de șomeri nu sunt influentati. Doar dacă după matematica ta rămâne aceeași rata a somajului la noul număr de locuitori. Nimic mai FALS.

    • O parte din populatia in declarata somer nu mai exista in Romania. Adica romanii declarau someri in Romania si oameni plecati afara.

      • Dupa statistica oficiala, somerii luati in calcul sunt aia cu indemnizatie somaj/aia care se mai declara si dupa indemnizatie pe la fortele de ocupare a muncii (deci oricum o cifra aberant mai mica decat cea reala si neoficiala, dar care tot nu-i include pe aia de afara, ca doar aia nu cauta loc de munca in Ro). Deci nu prea are cum sa scada rata aia a somajului. Rata somajului creste, rata asistatilor creste, rata pensionarilor creste… Suntem pe crestere, ce mai!

  3. Pingback: Sunday’s Media Recap | hoinaru.ro - Un blog intr-un pahar cu apa

  4. Man modifcă si tu am vrut să zic : Da. Se modifică multe anul ăsta, inevitabil ! Doar studiile se modifică , nu sunt sigur dacă și rezultatele și daca ele se vor pune vreodată în practică dacă sunt bune. Sau or fi? Mindfuck

  5. La mine si la cativa prieteni nu a venit nimeni cu recesamantul si suntem totusi in Bucuresti.
    Cred ca cifra de 19 mil e total aiurea.

  6. Re: cetățeni cu drept de vot, toți românii majori posesori de CNP (în buletin și/sau pașaport) au drept de vot, nu e o chestie de rezidență.

    Re: număr de parlamentari, parcă îmi aduc aminte un referendum cu 300 de parlamentari limită maximă.

    Numa’ zic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.