Cateva Din America

– Ia-le americanilor zaharul si sosurile si i-ai terminat ca popor. America e tara de vis a copiilor. Totul are zahar, totul are un gust “enhanced”. Mancarurile la americani sufera un fel de tratament Saturation in Photoshop.

– tot din industria alimentara: exista mancare regular si mancare naturala, cam de 4 ori mai scumpa. Nu stim din ce este facuta cea regular. Daca pe ambalaj nu se lauda oamenii cu ceva natural, bio etc e nasol, de evitat.

– cafeaua la orice ora si in orice configuratie este habitul default. Toti cateii sunt doua modele: mic cu fata pocita si mare gen labrador.

– la americani totul este overpowered: masina de inghetata sta cu motorul ala de 3L pornit toata ziua la coltul strazii ca sa tina un frigider mergand; probabil ca ar putea da curent la un sat de la noi, lifturile au niste angrenaje care te urca cu doua etaje pe secunda, cand tragi apa la wc se pune in miscare o pompa, ceva similar cu cele din avion (inclusiv zgomotul).

– taximetristul din NY este un univers complet. Toate rasele, toate povestile, toate manifestarile se regasesc in breasla taximetristilor. Au si ei pirati, oameni care nu cunosc orasul, mizerie cat cuprinde, mici antreprenori, artisti ratati, entertaineri, tot.

– in relatiile umane, formalismul si pastrarea aparentelor sunt duse la nivel de arta. Pentru mine a fost descumpanitor de multe ori. Cel mai sincer insa iti zambesc oamenii carora le-ai dat bani.

– relaxarea si exprimarea libera, constiinta individuala si autodeterminarea au, pe alocuri, accente scarboase. Grupurile culturale si de exprimare artistica sunt insa foarte simpatice.

– tot ce inseamna salvarea naturii si mancatul sanatos isi gasesc cele mai grosolane forme de ipocrizie la americani.

– cel mai tare business in New York, dupa food delivery este businessul cu schele. Sunt peste tot. Daca schimbi becurile in fata cladirii, trebuie sa pui schele de protectie, daca se lucreaza sus, imbraci toata trecerea in schele, daca esti nesigur de faci, cel mai bine pui niste schele totusi.

– cel putin in New York, toata infrastructura si mentinerea orasului pe picioare se face cu imigranti. Toti agentii de circulatie de pe strada pe care i-am vazut, erau negri. NYPD este parte din cultura New Yorkului. Este peste tot, orasul nu poate functiona fara cei 35.000 de politisti, majoritatea in strada.

– New Yorkul este orasul total, orasul in care s-au intamplat toate, esenta, taticul lor, the one. Nu am inca o comparatie viabila, poate si pentru ca nu sunt asa de umblat. Mergeti acolo si respirati putin abur din canalizari. E un rollercoaster.

3 thoughts on “Cateva Din America

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.