Top 10 Clisee Care Imi Plac, In Filmele De Actiune

Pentru ca a fost o perioada de vizionat intens filme, iata ca m-am apucat sa strang cliseele care ma faceau sa zambesc de-a lungul timpului:

1. Dusul care le curata pe toate: protagonistul omoara vreo 20 de oameni, distruge un oras, salveaza lumea si la final vedem cum deschide dusul si apa incepe sa-i curga pe fata, curatindu-l incet incet de toate pacatele lumii.

2. Usa care se inchide in spate: tensiune, incordare, personajul este foarte atent, urmareste ceva, la un moment dat intra intr-o camera si usa liftului, camerei, chiar si celulei se tranteste in spatele lui. Mirarea intensa si privirea in spate care urmeaza sunt priceless.

3. Killing the boss, sau mai exact momentul in care eroul este in cea mai proasta situatie posibila si revenirea spectaculoasa. Alt cliseu interesant este cel legat de metafora de violenta in care moare raul de obicei legata de o semnificatie de la inceputul filmului.

4. Numaratul gloantelor. Cel rau uita mereu sa numere cate gloante a tras, personajul pozitiv controleaza mereu situatia cartuselor ramase.

5. Oglinda retrovizoare nu e de ajuns. In momentul in care personajul observa in oglinda ca este urmarit, nu se poate abtine si se intoarce complet sa vada mai bine.

6. Mana, umbrela, piciorul etc care opresc in ultima secunda usa lifului. Cu liftul mai imi place ca nu exista situatie in care pesonajul sa nu poata sa iasa prin plafon, in orice lift.

7. Nava mama. La orice film cu aliens care invadeaza in masa, anihilarea consta in gasirea unei posibilitati de a-i omora pe toti deodata, de obicei, prin distrugerea navei mama. La oameni este exact invers – fractiunile mici intorc sansele si rezolva situatia complet dezechilibrata.

8. Aproape mortul. In 80% dintre filme, unul dintre personaje pare mort dar in momentul cand protagonistul incepe sa-si vada de ale lui deschide usor ochii si incepe sa se intinda usor, usor dupa pistolul de pe jos…

9. Dezamorsarea bombei. In toate filmele bune, eroul nostru reuseste sa dezamorseze bomba fix cu o secunda inainte de a ajunge counterul la 0000. Alta chestie misto este ca toate bombele au counter vizibil si explicit. Mai imi place variatia cu counterul care incepe sa mearga mai rapid in momentul in care eroul taie firul gresit.

10.  Favoritul meu: vanitatea bossului. La momentul in care raul l-a prins pe cel bun si trebuie sa-l omoare, nu o face pur si simplu ci alege o modalitate complexa si plina de incarcatura, care de fiecare data esueaza.

Gata 🙂 Voi mai aveti si altele ?

3 thoughts on “Top 10 Clisee Care Imi Plac, In Filmele De Actiune

  1. 1. Barbatul care s-a luptat cu raii s-a ridicat dupa ce a fost lovit cu pumnii, picioarele si drugurile de fier. In schimb tresare de durere cand este pansat de personajul feminin.
    2. De pe orice laptop poti accesa orice sistem informatic intergalactic

  2. personajele transpirate intotdeauna au ud tricoul pe piept in forma literei V si la subsuori, in realitate nu ai cum sa transpiri asa cu model:) cand sunt impuscati sar foarte tare in spate ca si cum ar fi aruncati de un suflu puternic. imi mai place cliseul in care un aproape mort incearca sa ii spuna un secret eroului principal si ii spune o parte din el dar cand sa ii spuna elementul cel mai important moare:) nu prea stiu eu exemple multe, am comentat doar ca sa atrag trafic:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.