Inca Una Despre Civilizatie

Armata este una dintre cele mai mari mandrii ale unei tari. E fratele mai mare cu care te laudai cand erai in ciclul primar. E referinta aceea de profesionism si siguranta pe care o ai fara sa poti pune mana pe ea. La fel cum e cu politistii, pompierii, SMURDul mai nou etc.

Si statele destepte intretin excelent aceasta relatie intre armata si oameni, intre elita si beneficiari. E spectaculos, e normal, e motivant, overall, a very good PR. E un fel de beculete de Craciun in fiecare zi. Daca ati fost la parada de 1 Decembrie la arc, ati perceput perfect sentimentul: mii de oamenii cuprinsi de un euforie si o mandrie absolut inedita la vederea unor masini militare frumos spalate.

Iata un exemplu frumos de cum se face in Anglia chestia asta: exista un loc in Wales unde avioanele se antreneaza pentru zbor la joasa altitudine in cadrul examenelor pe care le dau pilotii pentru licente, chestii. Acolo armata permite spotterilor sa stea si sa faca fotografii spectaculoase cu avioanele pe fundal de munte. Ce e mai frumos este ca pilotii stiu asta si le fac pe plac oamenilor trecand mai aproape sau mai spectaculos.

Cam de cate ori a trecut un avion de vanatoare cu forsaj la 100 de m de tine ?

 

One thought on “Inca Una Despre Civilizatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.