Extraordinary Covers

Unele melodii au asteptat zeci de ani pentru cea mai buna interpretare.

Iata o lista de coveruri care suna chiar mai bine decat originalul:

Crying In The Rain

dupa Everly Brothers

My Way

dupa Frank Sinatra

Love Hurts

dupa Everly Brothers

Stripped

dupa Depeche Mode

Since I Don’t Have You

dupa The Skyliners

Simply The Best

dupa Bonnie Tyler

Hurt

dupa Nine Inch Nails

I Will Always Love You

dupa Dolly Parton

One

dupa U2

Whiskey In The Jar

Dupa, printre altii, Thin Lizzy (e o melodie populara)

It’s Oh So Quiet

dupa acest domn 🙂

Knocking On Heaven’s Door

dupa Bob Dylan

Always On My Mind

dupa Elvis Presley

I’m On Fire

Dupa Bruce Springsteen

Bonus – Ooops, I Did It Again!

dupa Britney Spears 🙂

Se pare ca Johnny Cash e taticul lor 🙂

Iar Everly Brothers au fost geniali.

There Is Hope

Consistent si vivace filonul de presa progresista si sofisticata de la noi. Cititi DOR, Revista de povestiri ? Ati auzit de ZEPPELIN, Igloo, Arte si meserii, Tataia, ? V-ati verificat actualitatea viciilor cu VICE ? Bagati cinema dupa Film Menu ?

photoAcestea si cateva altele (preponderent on-line) sunt proiecte care reusesc sa reziste si sa livreze prospetime in peisajul aflat in plin derapaj al presei vechi sau de trust.

Gasesc reconfortant gandul ca apar si se incheaga redactii de minti descuiate si eliberate de retetele tampirii in masa si imi pare ca aceasta zona coaguleaza incet, incet spiritul modern si frumos al tinerimii normale la cap. GG !

PS: Si sa nu uitam sa le cumparam, cand avem ocazia.

Despre Educatie Si Alegeri

Educatia e ca si pensia. Stii sigur ca se va intampla ceva dar nu iti pasa, pentru ca e prea departe. E irelevanta momentului trait, planurilor de scurta durata, preocuparilor de conjunctura.

Educatia consta in instructia oferita de institutii si educatia pe care ti-o asumi. Prima e limitata, a doua e continua. Ideal, ambele sunt complementare si adauga una alteia, intru desavarsirea ta ca individ si gasirea unei impliniri personale.

Educatia pleaca insa de la o premiza esentiala, de cele mai multe ori, determinata personal: orientarea in viata si in cariera. Tanarul care intra in clasa a 9-a trebuie sa cam stie ce vrea de la viata, pentru a-si mari sansele de succes pe parcurs si a alege cumva, cel mai eficient drum.

Astazi in Romania, 80% dintre absolventi ajung sa profeseze in alte domenii decat cele in care au crezut si investit la inceputul facultatii. Dezorientare este maxima, efectele dintre cele mai perverse.

Alegerea drumului se face pe trenduri, conjunctural si pe usurinta accesului.

Practic, marea masa de liceeni are urmatorul parcurs: unde intru cel mai usor sau care sunt cei mai de succes oameni astazi, cum obtin cat mai rapid cartonul, cum ma angajez cel mai repede, … ups, nu pot sa ma angajez, cum gasesc cel mai mic compromis fata de ce am terminat,… mai stau catva timp aici… gata, m-am ales cu o cariera. Viata e rezolvata.

Formarea la locul de munca este noua regula. Asta inseamna ca decizia pe entry-level se face pe caracteristici personale si nu pe cunostinte. Si se face pe salarii mult mai mici, pentru ca, nu-i asa, nu ai o calificare. Companiile devin noile scoli de elita dar prin faptul ca ele modeleaza oamenii dupa cultura proprie, nu reusesc sa iasa din propria incremenire, nu reusesc sa se schimbe prin aportul unor ganduri si idei noi, provenite de la oameni de valoare. Asta, bineinteles, daca evitam cu eleganta discutia despre cat de conectate sunt scolile la ce se intampla in viata reala.

Aud din ce in ce mai des la interviuri argumentul suprem, “cred ca m-as descurca foarte bine” sau “sunt pregatit sa invat”, CV-ul este o insiruire de contacte de cateva luni cu cat mai multe locuri de munca, gasesc din ce in ce mai putin coerenta in planuri de cariera pe termen lung sau (if ever) o vocatie descoperita si cultivata.

Nu cred ca e simplu sa alegi ceva pentru toata viata la 18 ani sau ca experienta reala sa fie exact ce ai visat dar senzatia ca jobul visat este mereu in alta parte si saritura oportunistica dintr-un domeniu in altul, nu o sa va faca competitivi sau eligibili decat unei zone mediocre.

Educatia ar trebui sa inceapa cu educatia alegerii drumului.